Ολιστικές Εφαρμογές Αυτοΐασης

Eσπερίδες ΚοινΣΕπ

Πτολεμαίων 30
Θεσσαλονίκη
54630
2310 531 365
6948 124 825

esperidescenter@gmail.com

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Κλείστε τώρα το δικό σας ραντεβού για μασάζ και επωφεληθείτε από την προσφορά μας

Μόνο για τον Οκτώβριο, όλες οι συνεδρίες μασάζ για Αυχένα-Πλάτη, διάρκειας 1 ώρας, στην προνομιακή τιμή των 18€!
 
Ρωτήστε μας για προσφορές στα πακέτα συνεδριών.
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Σεμινάριο: Mind-Body Nutrition

2019-01-21 12:34

Ποια είναι η σχέση μας με το φαγητό;

Πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της διατροφής και της υγείας μας;

Υπάρχουν στρατηγικές και κλειδιά για να το πετύχουμε;

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι η διατροφή αφορούσε το σώμα, τις τροφές, τον μεταβολισμό. Η νέα προσέγγιση, του Mind-Body Nutrition, προχωράει ακόμη παραπέρα, εξερευνώντας την ψυχο-φυσιολογία τού πώς οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν τον μεταβολισμό και την υγεία μας και επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ νου, σώματος και συμπεριφοράς. Με απλά λόγια, το τι τρώμε είναι μόνο το μισό της καλής διατροφής. Το άλλο μισό είναι το ποιοι είμαστε όταν τρώμε.

Η μεθοδολογία του Mind-Body Nutrition αποκαλύπτει το πώς η φυσιολογία του στρες, η χαλάρωση, η αναπνοή, η συνειδητή παρουσία, η απόλαυση, οι ώρες των γευμάτων και πολλά άλλα, επηρεάζουν βαθύτατα τη λειτουργία της πέψης και την κατανάλωση θερμίδων. Επιπλέον, προσφέρει πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης για τις πιο συνήθεις προκλήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, τις οποίες αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας.

Dynamic Eating Psychology

Η Δυναμική Ψυχολογία της Διατροφής είναι ένα σημαντικό νέο πεδίο, μια προσέγγιση θετική, η οποία προσφέρει στον κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τη σχέση του με την τροφή και το φαγητό. Ο καθένας από εμάς έχει μια μοναδική και διαρκώς μεταβαλλόμενη σχέση με το φαγητό. Η Δυναμική Ψυχολογία της Διατροφής επιβεβαιώνει την πρωταρχική σημαντικότητα αυτής της σχέσης. Βλέπει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με το φαγητό, τα κιλά μας και την υγεία μας όχι σαν ένδειξη ότι κάτι έχει χαλάσει ή ότι κάτι πάει στραβά με εμάς, αλλά σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε.

 

Η Δυναμική Ψυχολογία της Διατροφής απευθύνεται σε όλους και προσφέρεται για τον καθένα. Αποδέχεται ότι η σχέση μας με το φαγητό και η συμπεριφορά μας σε σχέση με αυτό έχει σημαντικά μαθήματα να μας διδάξει, εάν επιλέξουμε να τα ακούσουμε. Και αναγνωρίζει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με το φαγητό, το βάρος και την υγεία μας είναι στενά συνδεδεμένες με άλλες θεμελιώδεις διαστάσεις της ζωής μας – τις σχέσεις μας, την οικογένεια, την εργασία, τη σεξουαλικότητα, την αναζήτησή μας για νόημα και αυτοεκπλήρωση και πολλά άλλα. 

 

Θεματολογία σεμιναρίου
Η μεθοδολογία του Mind-Body Nutrition αποκαλύπτει το πώς η φυσιολογία του στρες, η χαλάρωση, η αναπνοή, η συνειδητή παρουσία, η απόλαυση, οι ώρες των γευμάτων και πολλά άλλα, επηρεάζουν βαθύτατα τη λειτουργία της πέψης και την κατανάλωση θερμίδων. Επιπλέον, προσφέρει πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης για τις πιο συνήθεις προκλήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγεία, τις οποίες αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας.
 

Πότε και που
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΣΥΝ", στην οδό Πτολεμαίων 30 (5ος όρ.)
Ώρα προσέλευσης: 10,30 πμ - Ώρα έναρξης 11,00 πμ.
 

Διάρκεια - παροχές

Διάρκεια 6 ώρες (δύο τρίωρα με μια ώρα διάλειμμα) 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν με email αναλυτικές γραπτές σημειώσεις περίπου 50 σελίδων
 
Κόστος
Ειδική προσφορά  για το πρώτο σεμινάριο στην Θεσσασλονίκη, 120€, (αντί τις αρχικής 240€). Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
 
Θέσεις περιορισμένες
Για την συμμετοχή χρειάζεται να συμπληρωθεί η παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος, καθώς και να δοθεί προκαταβολή τουλάχιστον 20€ (Επικοινωνήστε μαζί μας για τον τρόπο πληρωμής)
 
Περισσότερες πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 2310531365 (10 πμ - 18 μμ)
 

 

 

Σεμινάριο: Mind-Body Nutrition

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος και εμείς θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας για την συμμετοχή σας, καθώς και για τον τρόπο καταβολής της προκαταβολής, για το Σεμινάριο Mind-Body Nutrition